JIKA KAMU BERSYUKUR.....DOA ATAS DOA....

DOA YANG PERNAH SAYA NYATAKAN DI SINI, SEMASA BERDOA SEMPENA MENYAMBUT TAHUN BARU HIJRAH YANG LALU, KINI HAMPIR SANGAT NAK SAMPAI,. ESOK, LUSA, ATAU HARI BERIKUTNYA, MINGGU KEMUDIAN, ATAU BILA-BILA MASA SAJA, INSYA' ALLAH SAMPAILAH TU AGAKNYA, HANYA ALLAH SAJA YANG TAHU.....APA PUN SABARLAH KITA MENUNGGUNYA....JANGAN BUAT SPEKULASI.....BUAH YANG DIJOLOK AKHIRNYA AKAN JATUH KE TANAH JUGA....NAMUN HANYA SABARLAH MENUNGGU, SAMPAI MASANYA GUGURLAH IA KE BUMI..

YANG PENTINGNYA KETIBAAN SAAT YANG KITA TUNGGU ITU BIARLAH DISAMBUT DENGAN PENUH KESYUKURAN, DIISI DENGAN MUTIARA DAN PERMATA YANG BERHARGA, SETELAH SEKIAN LAMA KITA MENCEMARKAN ALAM INI DENGAN SEGALA KEKOTORAN YANG MENJIJIKKAN.

KITA TELAH MELUPAKAN SEGALA NILAI AGAMA DAN BUDAYA, DIPERHAMBAKAN OLEH NAFSU DAN EMOSI, MENTALITI DAN SEGALA RASA TAKSUB PARTISAN, LUPA ADAB DAN ADAT.....

SEMOGA KETIBAAN MASA PENENTU ITU HENDAKLAH KITA GUNAKAN DENGAN RASIONAL DAN PERTIMBANGAN YANG BIJAKSANA, BERHIKMAH DAN BERAKAL. FIKIRKAN MASA DEPAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA KITA, BUKAN SEBARANG KEPENTINGAN SEMPIT YANG LAIN...BUKAN SENANG MEMBUAT KEPUTUSAN YANG WARAS...TETAPI KITA TELAH BANYAK BELAJAR..

AMANAH DARI ALLAH SWT: JIKA KAMU BERSYUKUR NESCAYA AKAN AKU TAMBAHKAN LAGI BAGI KAMU, TETAPI JIKA KAMU KUFUR MAKA KETAHUILAH BAHAWA AZABKU AMAT BERAT....

FIKIR-FIKIRKANLAH...


Popular posts from this blog

SIAPA? APAKAH SEBENARNYA GENERASI Y?

TURKI DAN MALAYSIA

Sistem Trafik Kita Memandu Sebelah Kiri